Haarlems GOUD | Manifestatie Haarlems Goud: inspiratie- en netwerksessie kunst, cultuur en ouderen op 10 mei 2019
2145
post-template-default,single,single-post,postid-2145,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Manifestatie Haarlems Goud: inspiratie- en netwerksessie kunst, cultuur en ouderen op 10 mei 2019

Op vrijdagmiddag 10 mei presenteert Haarlems Goud met trots de sociaal-culturele projecten voor ouderen die het afgelopen jaar mogelijk zijn gemaakt in het kader van de landelijke regeling ‘Age Friendly Cultural Cities’. Een middag vol inspiratie en verbinding voor culturele instellingen en ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals in Haarlem.

Wil je meer weten over de positieve en verbindende werking van kunst en cultuur voor ouderen? Of heb je ervaring met cultureel aanbod voor (kwetsbare) ouderen? Zorg dat je erbij bent!

Inspiratie 
Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen. Dit onderwerp staat op 10 mei centraal. De muzikale optredens en persoonlijke verhalen van ouderen, cultureel ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals bieden inspiratie en laten zien wat meedoen aan cultuur kan betekenen voor vitaliteit en geluk. Deze sociaal-culturele projecten zijn mogelijk gemaakt binnen het ‘Age Friendly Cultural City’ programma Haarlems Goud.

Jouw aanbod of vraag
Welke behoefte heb jij of leeft er binnen jouw organisatie als het gaat over de verbinding van cultuur en welzijn? Na het plenaire gedeelte is er tijdens de netwerksessie ruimte om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Deel jouw idee, project of culturele wens in 1 minuut op de zeepkist en vind inspiratie, versterking en misschien wel een nieuwe samenwerking.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande link. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten op 10 mei!

AANMELDEN


PROGRAMMA

Inloop met koffie en thee | 13.30 uur
Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, Haarlem.

Aanvang |  14.00 uur
Opening door wethouder Marie-Thérèse Meijs (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, Wonen en Cultuur).

Optredens en persoonlijke verhalen van Haarlems Goud ambassadeurs: ouderen, cultureel ondernemers, kunstenaars en zorg- & welzijnsprofessionals.

Keynote speech
David van Bodegom – arts en verouderingswetenschapper bij Leyden Academy on Vitality and Ageing en universitair docent bij het LUMC over vitaal verouderen en het belang van niet-medische-, sociale- en kunstzinnige activiteiten.

Inge Veenstra (directeur ZorgBalans) en Leontine Trijber (coördinator ontmoetingscentrum Zandstroom) over werken met levenskunstenaars in zorg en welzijn.

Pitches en speeddates | 15.30 – 16.30 uur

Afsluiting en netwerkborrel | 16.30 – 17.00 uur