Haarlems GOUD | DubbelBelicht
1678
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1678,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

DubbelBelicht

In het fotoproject DubbelBelicht komen leerlingen van verschillende scholen en ouderen bij elkaar. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk.

 

De deelnemers gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Het is een ontdekkingsreis door de wijk, onder begeleiding van een fotograaf (Marisa Beretta) en journalist (Marleen Zwartkruis). Iedere serie ontmoetingen wordt afgesloten met een expositie met foto’s en gedichten van de deelnemers.

 

Video DubbelBelicht 2018

Initiatiefnemer

 

Marisa Beretta

Werkend vanuit een sterk journalistiek verleden; ANP, GPD, Haarlems Dagblad is Marisa gespecialiseerd in het snel werken op locatie. In 2002 ontving ze de 2e prijs in de categorie Kunst en Cultuur bij de Zilveren Camera. Mensen die niet iedere dag gefotografeerd worden, jongeren en kinderen, daar werkt ze graag mee. Zowel in reportages als portretten. Ze werkt het liefst op het raakvlak samenleving / kunst / fotografie. Naast werk in opdracht laat ze haar liefde voor kunst, fotografie en welzijn samenkomen in (zelf geïnitieerde) projecten. Aan de hand van een thema pakt ze een onderwerp projectmatig aan. DubbelBelicht is hier een voorbeeld van. In dit project wordt Marisa gesponsord door Nikon.

Deelnemen

Wilt u deelnemen aan een van de activiteiten of u aanmelden als ambassadeur? Stuur dan een e-mail aan de contactpersoon van de betreffende activiteit.

Nieuwsbrief

Binnenkort kunt u zich hier aanmelden voor de Haarlems GOUD Nieuwsbrief.

Fonds voor Cultuurparticipatie
Gemeente Haarlem
Haarlem Effect
Buurtzorg
Dock
Hart