Haarlems GOUD | Expositie Gouden Boeken: gebundelde levensverhalen van ouderen
2132
post-template-default,single,single-post,postid-2132,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Expositie Gouden Boeken: gebundelde levensverhalen van ouderen

Zaterdag 9 maart wordt de bijzondere expositie van Gouden Boeken geopend. In 2018 is kunst- en cultuurproject Gouden Boeken geïnitieerd door Eva Durlacher. Ongeveer 40 ouderen tekenden hun persoonlijke herinneringen op met beeld en taal.

Tijdens de cursus kregen ze inspirerende opdrachten om hun eigen verhalen en gevoelens tot uitdrukking te brengen met als resultaat een uniek, gebonden levensboek. Dat leverde niet alleen prachtige verhalen maar ook originele gespreksstof voor familieleden, kinderen en kleinkinderen op.

Expositie 

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdag 9 maart en is tot half april te bekijken bij Trefpunt ‘t Trionk (Haarlem Effect).

Zaterdag 9 maart 2019
Tijd: 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: Trefpunt ‘t Trionk, Van Oosten de Bruijnstraat 60, 2014 VS Haarlem

Reportage Gouden Boeken

De senior reporters van BuurtBLIK maken een reportage waarin deelnemers vertellen over hun ervaringen.

 

Meer informatie: Eva Durlacher: e.durlacher@xs4all.nl | 06-28781539

Het Gouden Boeken project kwam tot stand dankzij de Rabobank, J.C. Ruigrok Stichting, Stichting Codde en Van Beresteyn, Fonds Sluyterman Van Loo, Stichting Vrienden van het Steunpunt voor Ouderen, Wij Heemstede, het Verhalenhuis en natuurlijk Haarlem Effect. De lijsten zijn uitgeleend door het Kunstencentrum Haarlem.