Haarlems GOUD | Fotoexpeditie ‘DubbelBelicht Schalkwijk’
2271
post-template-default,single,single-post,postid-2271,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Fotoexpeditie ‘DubbelBelicht Schalkwijk’

DubbelBelicht was één van de projecten van ‘Haarlems Goud’, waarmee de BNG Lang Leve de Kunstprijs is gewonnen. Dankzij het prijzengeld wordt nu een nieuwe serie DubbelBelicht aangeboden in Schalkwijk.

Wat is DubbelBelicht:
Tijdens het intergenerationele fotoproject DubbelBelicht komen leerlingen/moeders en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval één ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Ze gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Naar aanleiding van de foto’s worden ook gedichten gemaakt.

Ouderen uit Schalkwijk kunnen ze zich nu aanmelden. Er is een samenwerking met twee basisscholen OBS de Globe en CBS de Wadden. Vanuit CBS de Wadden gaan de ouderen samen met de moeders van de school samen op pad met het thema opvoeden toen en nu. Vanuit OBS De Globe in samenwerking met onder andere KennemerHart, maar andere ouderen kunnen zich hiervoor ook aanmelden. Verwacht veel interactie, gezelligheid en een nieuwe kijk op Schalkwijk na deelname!

Praktische informatie:
De workshops worden gegeven op verschillende locaties is Schalkwijk: Iedere serie bestaat uit 4 bijeenkomsten. Aan deelname zijn geen kosten aan verbonden. De workshopronde met groep 8 leerlingen van OBS De Globe vindt plaats op maandag 22 maart, 29 maart, 12 april, 19 april van 12:45 – 14:15 uur. De workshopronde bij CBS de Wadden wordt binnenkort bekend gemaakt.
De foto’s worden geëxposeerd tijdens de kunstroute ‘Het Ongeziene gezien’ in Schalkwijk in het pinksterweekend van 20-24 mei 2021.

Meer informatie:
www.dubbel-belicht.nl
www.stichtingkapsalon.nl

Aanmelden of vragen:
Neem contact op met Marisa Beretta: info@marisaberetta.nl