Haarlems GOUD | Haarlem wint BNG Lang Leve Kunstprijs 2019
2250
post-template-default,single,single-post,postid-2250,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Haarlem wint BNG Lang Leve Kunstprijs 2019

De feestvreugde was groot op maandag 4 november tijdens de slotmanifestatie in Nieuwegein. De jury van het BNG Cultuurfonds maakte bekend dat Haarlem zich het best als ‘Age Friendly Cultural City’ heeft ontwikkeld met artistiek hoogwaardige projecten die een diverse groep ouderen bereiken en harten raken.

Tijdens de Haarlems Goud manifestatie in de Toneelschuur (mei 2019) was de jury onder de indruk van de aanpak en gemaakte verbindingen in Haarlem. Dat werd beloond met de BNG Lang Leve Kunstprijs van 20.000 euro.

Haarlems Goud bestaat uit verschillende projecten die kunst, cultuur, welzijn en zorg voor ouderen met elkaar verbinden. Wethouder Marie-Thérèse Meijs: “De jury heeft de kwaliteit van Haarlems Goud gezien! Ik ben heel trots op deze erkenning van de prachtige projecten die onze partners hebben neergezet. Deze projecten zijn zo waardevol voor ouderen. Zij bloeien op door samen deel te nemen aan cultuur. En dat is goud!”

Deze afsluiting is een groot compliment en erkenning voor allen en die zich onder de vlag van Haarlems Goud hebben ingezet en inzetten om Haarlemse ouderen kunst en cultuur te laten beleven. Haarlem gaat door met de beweging die in gang is gezet om nog meer ouderen in de stad te bereiken.

Lees meer op de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie: Mariël van Dijk | mvandijk@hart-haarlem.nl | projectleider Kunst en Sociaal Domein