Haarlems GOUD | Manifestatie Haarlems Goud ontroert en inspireert
2177
post-template-default,single,single-post,postid-2177,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Manifestatie Haarlems Goud ontroert en inspireert

Vrijdag 10 mei organiseerden Hart en de gemeente Haarlem in samenwerking met cultuur- en welzijnspartners in de Toneelschuur de manifestatie Haarlems Goud. Een bijzondere middag in het teken van sociaal-culturele projecten voor ouderen en het versterken van de samenwerking tussen cultuur en welzijn in Haarlem.

Onder andere de vier projecten die onderdeel uitmaakten van Haarlems Goud presenteerden zich op deze middag voor een goed gevulde Grote zaal en een jury van de BNG Lang Leve Kunstprijs onder leiding van Hedy d’Ancona.

De officiële opening van de middag was in handen van Marie-Thérèse Meijs, wethouder Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, Wonen en Cultuur. ‘Ik ben trots op de kwaliteit van de projecten van Haarlems Goud. Ouderen bloeien op door samen muziek te maken, te filmen, te fotograferen of te schilderen. Deelnemen aan cultuur geeft een goed gevoel!

Fotograaf: Stephanie Driessen

 

 

 

 

 

 
 

Zo’n 150 belangstellenden vanuit zowel cultuur als welzijn namen deel aan het programma. De reacties waren zeer positief. ‘Zo ontroerend en wat een liefde en inzet. Creativiteit en verbinding als menselijke waarden. Heel erg mooi.’


 
Haarlem is een van de zes steden die in 2018-2019 deelnemen aan het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hiermee worden steden aangemoedigd om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen op peil te houden en te verduurzamen.

Hart zal een verbindende rol spelen in het samenbrengen van de vraag vanuit zorg & welzijn en aanbod vanuit kunst & cultuur en bijdragen aan zichtbaarheid om de impuls die Haarlems Goud heeft gegeven voort te zetten.

Neem voor meer informatie contact op met Mariël van Dijk | Projectleider Kunst en Sociaal Domein |  mvandijk@hart-haarlem.nl