Haarlems GOUD | Tentoonstelling: Tussen droom en daad
2265
post-template-default,single,single-post,postid-2265,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Tentoonstelling: Tussen droom en daad

Donderdag 19 november werd de tentoonstelling geopend: Tussen droom en daad. De tentoonstelling is het eindresultaat van het allereerste social lab van Toneelschuur Producties in samenwerking met Mirna Ligthart en Marieke Boon van Stadsreporters (o.a. van Buurtblik en Blik op Geld). Aanleiding van dit sociaal onderzoek is de nieuwe Toneelschuur productie Drie Zusters van Eline Arbo. Dit project is financieel ondersteund met het prijzengeld van de BNG Lang Leve Kunstprijs van Haarlems Goud.

Ruim twintig Haarlemse vrouwen van 18 tot 93 jaar gingen aan de slag met de vraag: ‘’Wanneer was jij rebels en gaf jij gehoor aan datgene waar je van droomt of voor wilt strijden?’ Het resultaat van het onderzoek is een tentoonstelling met de tekeningen van de vrouwen, portretfoto’s en de podcast Tussen droom en daad. Gelijk met Drie Zusters, is de tentoonstelling te zien in de foyer van de Toneelschuur, namelijk vanaf donderdag 19 november tot en met zaterdag 12 december en vanaf 7 t/m 23 januari 2021. De podcasts zijn ook hier te beluisteren.