Haarlems GOUD | Terugblik: Tussen droom en daad
2280
post-template-default,single,single-post,postid-2280,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Terugblik: Tussen droom en daad

Er is door de huidige corona maatregelen abrupt een eind gekomen aan de fysieke tentoonstelling ‘’ Tussen droom en daad’’ van Stadsreporters en Toneelschuur Producties. Met een groep van 22 vrouwen tussen de 18 en 93 jaar werden de thema’s moed, rebellie en verlangen onderzocht aan de hand van de Toneelschuur productie Drie Zusters van Eline Arbo. Welke ervaringen hebben de deelnemende vrouwen met het in actie komen om je dromen te verwezenlijken? Waar haalden zij de moed vandaan? Welke obstakels waren er en speelt het feit dat zij een vrouw zijn hierbij een rol?

Tijdens de lab-bijeenkomsten zijn de vrouwen op onderzoek gegaan met behulp van het maken van tekeningen onder begeleiding van trainer en kunstenaar Eva Durlacher. De tekeningen vormden het uitgangspunt voor het uitwisselen van ervaringen. Vervolgens zijn elf deelnemende vrouwen geïnterviewd door Mirna Ligthart en Marieke Boon samen met Keja Klaasje Kwestro (actrice in Drie Zusters) en Jessie L’Herminez (regie-assistent bij Drie Zusters).

De tekeningen van de 22 deelnemende vrouwen waren te zien in een tentoonstelling  in de foyer van de Toneelschuur. Naar schatting hebben zo’n 5000 bezoekers de tentoonstelling gezien. De 11 gesprekken zijn gevat in een podcast die te horen was bij de tentoonstelling. De tekeningen, portretten en de verhalen zijn ook online te zien en te horen.

De komende jaren wordt er bij voorstellingen van Toneelschuur Producties een social impact project gekoppeld, waarmee de impact van de voorstelling en de aangesneden thematiek wordt vergroot door middel van actieve participatie in creatieve werkvormen van bewoners uit Haarlem e.o.