Haarlems GOUD | ZaaiGoed
1680
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1680,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ZaaiGoed

Stichting ZaaiGoed zet zich actief in om voor ouderen waardevolle contacten, belevingen en plezier te creëren en creatieve vermogens verder te ontwikkelen door middel van natuur- en cultuurprojecten. De stichting wil daarnaast het artistieke erfgoed vergroten en verspreiden binnen de regio Haarlem en werkt daartoe samen met een keur van lokale organisaties, kunstenaars, vrijwilligers en opleidingsinstituten.

 

De Stichting heeft op het volkstuincomplex van ‘Zonder-Werken-Niets’ in Haarlem Noord een natuurvriendelijke zintuigentuin. Deze tuin is ingericht voor ouderen met verschillende wensen en mogelijkheden: krasse ouderen, ouderen met geheugenproblemen en ouderen met een visuele beperking. Op de tuin vinden dagbestedingsprogramma’s, creatieve cursussen en een thematische kunstspecials plaats. Het zien, ruiken, voelen, horen en proeven biedt een keur aan sensaties, inspiraties en geniet-momenten.

Initiatiefnemer

 

Erika Meershoek

Erika Meershoek is oprichter en directeur van Stichting ZaaiGoed. Deze stichting zet zich in om ouderen te laten opbloeien en hun (gevoel van) eenzaamheid te verminderen. Dit doet zij door kwetsbare ouderen te laten genieten van de natuur en elkaar. Hierdoor ontstaan mooie, waardevolle contacten tussen jong en oud. De stichting werkt ‘open source’: iedereen mag de projecten delen en gebruiken onder vermelding van ‘© Stichting ZaaiGoed’.

Deelnemen

Wilt u deelnemen aan een van de activiteiten of u aanmelden als ambassadeur? Stuur dan een e-mail aan de contactpersoon van de betreffende activiteit.

Nieuwsbrief

Binnenkort kunt u zich hier aanmelden voor de Haarlems GOUD Nieuwsbrief.

Fonds voor Cultuurparticipatie
Gemeente Haarlem
Haarlem Effect
Buurtzorg
Dock
Hart